dcpg.ro

Imaginea afacerii tale

„Prima impresie conteaza“! Felul in care te prezinti in fata clientilor tai va capta (sau nu) atentia acestora.

Toti intreprinzatorii isi doresc o afacere prospera. Pe langa activitatile specifice fiecarui business, felul in care acesta este promovat influenteaza in mod direct profitabilitatea.

 

GRAFICA

Materialele tiparite (flyere, pliante, brosuri etc.) sunt probabil cel mai comun mod de promovare, pe langa Internet. Aspectul acestora influenteaza dintr-o privire parerea pe care si-o face clientul iar informatia efectiva despre oferta/produs/serviciu trece pe locul secund. Un layout ieftin, amatoricesc, creeaza impresia de neseriozitate si duce cu gandul la o potentiala „teapa“. Pe de alta parte, o grafica aratoasa, cu o schema de culori bine aleasa ce pune in evidenta produsul, va stimula curiozitatea clientului si il va face pe acesta sa isi doreasca sa afle mai multe detalii. Aici intervine informatia.

 

INFORMATIA

Informatia unui material tiparit are doua componente: cea vizuala (fotografii ale produsului) si cea scrisa (text). Fotografiile continute de un material tiparit au acelasi impact ca si grafica. Cu cat o imagine este mai atragatoare, mai detaliata, mai viu colorata, va capta atentia si va starni interesul clientului. O imagine slaba calitativ va genera efecte opuse.

Informatia scrisa (textul) trebuie ajustata in functie de tipului materialului de promovare. De exemplu daca insisti sa inghesui intraga oferta a unei firme de catering pe un flyer 99x210 mm (1/3 A4), va rezulta o chestie meschina, inghesuita, greu de citit, neatractiva vizual. Altfel sta treaba daca aceeasi oferta este prezentata in paginile unei brosuri, cu pagini suficiente, astfel incat informatia sa fie aerisita, atractiva vizual, usor de receptionat pentru client.

 

CONCLUZII

Sunt constient ca toata lumea incearca sa faca economii, sa-si reduca cheltuielile si sa-si maximizeze profitul dar daca iti pasa de felul in care te prezinti clientului si de succesul afacerii tale, daca bugetul nu iti permite sa apelezi la o agentie de publicitate, incearca sa lucrezi cu un freelancer!

Inapoi la prima pagina

Contact

Despre

Parteneri

Informatii

Phone:  0766 304 454

Email:  contact@dcpg.ro

  • Despre mine
  • Experienta
  • next-photo.ro
  • tipografiaumc.ro
  • Termeni si conditii
  •  Harta site

 © dcpg.ro   2015