dcpg.ro

REDUCEREA COSTURILOR CU GRAFICA

Cel mai simplu este sa-ti concepi singur grafica daca ai abilitatile necesare, stii sa lucrezi cu programe dedicate acestei activitati si dispui de echipamentul necesar. Daca nu, apeleaza la servicii specializate!

 

Nu intamplator pretul pentru grafica este socotit la ora de manopera. Exista clienti ordonati, care stiu in principiu ce doresc sa obtina, pentru care aloc putin timp. Exista opusul acestora care isi "fac temele" in timp ce lucram impreuna, pentru care timpul alocat este mult mai mare. Calitatea rezultatului final este aceeasi, singura diferenta fiind... timpul de lucru si, intr-un final, pretul!

 

CATEVA SFATURI:

1. Gandeste-te bine dinainte ce produs doresti si stabileste formatul (dimensiunile) si, daca este posibil, numarul de pagini acolo unde este cazul.

2. Vino cu textele culese (de exemplu in Word) si corectate. La pret de grafica le pot culege si eu dar corectarea lor va fi exclusiv sarcina ta.

3. Daca dispui de imagini pentru ilustrarea materialului, vino cu ele pe un stick. Ma vei scuti pe mine de timp pierdut pe net in cautarea unor imagini potrivite ce pot fi reproduse. Atentie! Imaginile vor trebui sa aiba min. 300 dpi la dimensiunea la care vor fi imprimate. In plus, dreptul de reproducere al acestora este problema ta.

4. Fa-ti o schita (macheta) pe/din hartie a produsului finit. Vom scuti astfel mult timp cu impartirea materialului pe pagini.

Inapoi la pagina anterioara